iPhone 13 Pro Max vs Pixel 6 Pro

iPhone 13 Professional Max vs Pixel 6 Professional: Apple’s finest vs Google’s finest (video)

Bron: Pocketnow

Wat als je met me meeloopt in het geheugen. Weet je nog die keer in november 2007 toen Sergey ons kennis liet maken met Android? Die barebones-video was een reactie op mission Purple dat we allemaal kennen als een van de meest iconische keynotes van Steve Jobs in januari van datzelfde jaar.

Wat interessant is om te zien, is dat Google een inhaalslag speelt op een feest waar ze niet echt te laat voor waren. Ik weet niet zeker of je het wist, maar het bedrijf kocht Android oorspronkelijk twee jaar eerder, wat, als je de wiskunde doet, ongeveer de tijd is dat Apple een van hun meest geheime projecten ooit begon. Verdorie, ik weet niet eens hoe Steve erin slaagde de iPhone geheim te houden voor Eric Schmidt, die in het bestuur van Apple zat, terwijl hij de CEO van Google was.

POCKETNOW VIDEO VAN DE DAG
iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Waarom is dit van belang? Need als je het eerste prototype van Google voor Android ziet, met de codenaam The Sooner, dan was het gebouwd om te concurreren met BlackBerry en Home windows Cell. Het is duidelijk dat Google wist dat dat mission in januari moest worden geschrapt, omdat dat tweede prototype met de codenaam de Dream zo’n last-minute worsteling was, dat het Google een additional jaar kostte om van die fundamentele puinhoop naar wat we kenden als de HTC Dream, ook bekend als de T-Cell G1.

Er zijn bijna 15 jaar verstreken en het lijkt erop dat Google hetzelfde inhaalspel blijft spelen. Eerst was het alleen een softwarepartner, maar toen bouwde het de Nexus One in 2010. Toen werd dat hele mission voor de Pixel opgeschort, terwijl de 15-jarige formule van Apple blijft bestaan. Ja, zo lang heeft deze rivaliteit, vermomd in partnerschap, geduurd, en toch denk ik dat dit de eerste keer is dat Google zichzelf genoeg heeft uitgezocht om niet alleen te concurreren, maar ook te winnen.

In een hoek hebben we de iPhone 13 Professional Max, de beste iPhone van Apple ooit, en ook een uitstalraam van overdaad aan alle mogelijkheden van het bedrijf. In de andere hebben we de Pixel 6 Professional, de beste telefoon die Google ooit heeft gemaakt, en een zeer belangrijke stap in het karakter dat het bedrijf nodig had.

Ja, ik weet al dat je gaat zeggen dat deze vergelijking niet eerlijk is omdat er zo’n dramatisch prijsverschil is tussen deze telefoons, maar de reden waarom het logisch is, is omdat er eigenlijk drie belangrijke overeenkomsten tussen hen zijn.

  1. Dit zijn de beste telefoons van beide bedrijven;
  2. Hun belangrijkste verkoopargumenten neigen sterk naar hun cameramogelijkheden;
  3. Dit is de toegangspoort tot het verkrijgen van de nieuwste versie van Android of iOS voor elk bedrijf.

Het is zeker niet de schuld van Google dat Apple zoveel meer wil vragen voor een soortgelijk product, maar daarom doen we deze vergelijkingen.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Ontwerp

Visueel zijn deze telefoons dag en nacht als het gaat om hun ontwerptaal. Ze zijn allebei even massief als prachtig op een unieke manier, maar dit is een zeldzaam geval waarin zelfs als de Pixel mijn laatste keuze is als het gaat om gewichtsverdeling, ik vind dat hij het beter doet dan de iPhone.

Kijk, zelfs als de Pixel 3 mm groter en ongeveer 1 mm dikker is, slaagt hij erin een waanzinnige 30 gram lichter te zijn, gezien het gebruik van aluminium in plaats van Apple’s sterkere roestvrij staal. Natuurlijk gebruikt de iPhone misschien duurdere materialen, maar in de echte wereld is het niet zo dat de voordelen exponentieel zijn als geen van beide voldoende uitbreidt om het keramische schild of de Gorilla Glass Victus te beschermen.

Geen van beide is gemakkelijk met één hand te hanteren, maar mijn punten gaan naar de Pixel voor hoe de rondingen dienen voor een iets betere ergonomie en hoe de Visor-cameraarray minder wiebelt op een tafel. Ik zal Apple prijzen voor de manier waarop MagSafe er geweldige doelen omheen kan dienen, maar daarvoor zijn optionele accessoires nodig.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Weergave

Als je ze eenmaal omdraait, draaien de tafels naar mijn mening om. Ja, ze gebruiken allebei prachtige AMOLED-panelen met actual dezelfde variabele verversingssnelheid van 10 tot 120 Hz, en je zou zelfs kunnen zeggen dat de Pixel een kleine voorsprong heeft op de iPhone vanwege zijn At all times-On-mogelijkheden en additional pixeldichtheid. Waar ik vind dat Apple wint, is de implementatie ervan, aangezien de iPhone een dubbele contrastverhouding biedt, wat je volledig kunt zien aan hoe particulars eruit springen.

Ik heb ook het gevoel dat het de extremen van de helderheid beter aankan, terwijl ik tijdens mijn dagelijkse assessments minder stroom verbruikt dan de Pixel. Zelfs als ze allebei dual-firing luidsprekers hebben, vind ik dat de iPhone rijkere resultaten geeft en minder snel gedempt wordt door je vingers.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Specificaties:

Als je eenmaal overschakelt naar Internals, denk ik dat het veilig is om dit bijna gelijkspel te noemen. Google had een moeilijke begin met Tensor, maar die bugs zijn gladgestreken. Ze zijn misschien niet op A15 Bionic-niveau, maar als we eerlijk zijn, profiteert deze iPhone er ook niet volledig van. Dan weet je dat dingen als RAM niet related zijn. Waar je om geeft, is dat ze allebei beginnen met dezelfde basisopslag, dezelfde waterbestendigheid hebben, alle smaken van 5G bieden, een soort van snel bekabeld en draadloos opladen hebben, maar dan brengt de Pixel nieuwere versies van wifi en Bluetooth .

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Software program

Als je eenmaal overschakelt naar Software program, gaat de band als het ware door, maar niet op een positieve manier. Je zou het argument over iOS versus Android kunnen maken, maar ik denk dat het verder moet gaan. Kijk, zowel Apple als Google hebben de meest onergonomische manier om grote telefoons te benaderen. Ja, elk heeft een soort gebaar om je te helpen dingen te bereiken, maar het verandert niets aan het feit dat er veel verspilde ruimte is, met bedieningselementen die je niet met één hand kunt bereiken, en heel weinig flexibiliteit om dingen naar wens aan te passen . Het lijkt erop dat beide bedrijven het slachtoffer werden van de gedachte dat het eenvoudigweg opblazen van hun geliefde kleinere telefoons uit het verleden een goed idee was.

Wat betreft de besturingssystemen zelf, veel is een kwestie van smaak. Ik vind Google’s implementatie van Android nuttiger, met de Google Feed hyperlinks van het opstartprogramma, gemakkelijke toegang tot een zoekbalk onderaan en kleine dingen zoals muziekdetectie op het At all times-On-display, samen met de At -A-Look-widget die u voorziet van tijdige informatie die eraan komt. Je zult een hekel hebben aan het feit dat als je sommige van deze elementen niet leuk vindt, je ze niet echt kunt uitschakelen en wat canvas terug kunt krijgen, maar in ieder geval zijn launchers van derden een optie hier. Wat iOS betreft, ik hou van de consistentie van de widgets, ik geef de voorkeur aan de slimmere benadering van de App Tray, en zelfs als Google zijn ecosysteem heeft laten groeien, doet het nog steeds kleine stapjes in vergelijking met hoe naadloos het is om Apple-producten te bezitten en zie ze samenwerken. Het is aan jou of je de relevantie van iMessage en FaceTime belangrijk genoeg vindt boven de overvloed aan alternatieven die nooit langer dan een paar jaar van Google overleven.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Ik zou zeggen dat de iPhone bij dagelijks gebruik een belangrijke voorsprong heeft op de Pixel. Google heeft zeker de levensduur van de batterij verbeterd door middel van software-updates, maar het komt niet eens in de buurt van hoe legendarisch de 13 Professional Max is. Ik weet niet zeker of Google deze Tensor-chip gewoon niet goed heeft afgesteld, of dat het te maken heeft met het At all times-On Show, maar je kunt zien dat het sneller stroom verbruikt. Ik zou niet zeggen dat je veel verschil zult merken in telefoongesprekken, maar ik vind wel dat de iPhone de betrouwbaarheid van gegevens beter aankan, en dat is zelfs met LTE-beperkingen op hetzelfde Google Fi-netwerk.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Digicam

Het laatste stukje van de puzzel is natuurlijk fotografie en video, en dit is de eerste keer dat we eindelijk een Professional Pixel hebben om te vergelijken met een Professional iPhone. Alleen al door pure cijfers zou Google het gemakkelijk kunnen maken om Apple te verslaan, maar houd er rekening mee dat meer megapixels niet alles is, en dat elk bedrijf aan de high staat in het bieden van een additional kick met computationele fotografie.

Als je eenmaal naar de resultaten op een monitor kijkt, is dit een heel raar geval waarin je de telefoon moet kiezen die doet wat je het leukst vindt. Ik geef de voorkeur aan het toegevoegde distinction van de Pixel en de verwerking van kleur en element, zelfs als je een deel hiervan kunt nabootsen by way of de Wealthy Distinction-fotomodus op de iPhone. Voor mij is deze Pixel nog steeds de koning van de fotografie, maar dan is zijn keuze voor digicam’s finest raar. Kijk, met 0,5x grijpt de iPhone zoveel meer met zijn ultrabrede dan de Pixel met 0,7x. Serieus, deze korte sprongen van zelfs 2 en 4x met de telefoto zijn niet zo nuttig als de 3x sprong die de iPhone biedt, maar dan zul je de Pixel meer waarderen als je verder zoomt, omdat het de iPhone gewoon uitwist in optische en digitale compensatie. Google mist ook die epische macro-functionaliteit die de iPhone biedt, hoewel een beetje spelen met de telefoto je een beetje dichterbij brengt.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Zodra je overschakelt naar weinig licht, blijft de Pixel winnen in hoeveel helderheid hij kan halen uit behoorlijk zware state of affairs’s en uit alle brandpuntsafstanden. Ja, ik ben het ermee eens dat het zonnebloemeffect van lensflares op de primaire lens behoorlijk vervelend is, maar dat geldt ook voor de groene flares op de iPhone.

Ik zal zeggen dat ik de voorkeur geef aan selfies op de iPhone, omdat ik voel dat diepe fusie huidtinten veel beter aankan dan het additional distinction van de Pixel, maar dan geef ik er de voorkeur aan hoe Google omgaat met portretten gezien de betere uitsnede, en ik heb ook het gevoel dat ik de Pixel meer voor selfies bij weinig licht dan de iPhone.

Waar ik ook vind dat de Pixel de Professional in zijn naam verdient, is met de toegevoegde trucs die het voor je kan doen. Bewegingsfoto’s, lange belichtingstijd en astrofotografie zijn allemaal dingen die alleen handmatige bediening van Professional kan doen, en toch slaagt de Pixel erin om op de coolste manier voor je te automatiseren, terwijl Apple er geen biedt.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

De iPhone verdient echt de Professional-titel voor zijn videomogelijkheden, maar niet noodzakelijk voor de trucs. Ja, je krijgt Professional Res en Cinematic-video, maar zelfs als je je zou houden aan gewone video, vind ik dat de sensoren groot genoeg zijn om geweldige bokeh te bieden, en de codec is goed genoeg voor de resultaten om dit mijn favoriete B-camera. De Pixel loopt op geen enkele manier achter, maar ik voel een veel betere verwerking van particulars en dynamisch bereik van de iPhone.

Rekwisieten voor Google omdat het de enige Android-telefoon is die zelfs maar in de buurt komt, wat je misschien het meest opmerkt in Selfie-video. De kwaliteit op beide telefoons is erg dichtbij, en waar je echt moet kiezen om te merken dat de iPhone een paar kleine dingen beter afhandelt, maar ik betwijfel of je dat zult merken als ik compressie aan deze video-export toevoeg.

iPhone 13 Pro Max versus Pixel 6 Pro Bron: Pocketnow

Conclusie

Tot slot, het is interessant om te zien hoe Apple en Google uiteindelijk het tegen elkaar opnemen in een bijna eerlijke strijd, en toch beseffen dat elk bedrijf andere dingen waardeert. Terwijl Apple de meeste van zijn Professional-ideeën naar video heeft verplaatst, doet Google hetzelfde voor fotografie. Ik denk niet dat een echte skilled een echte digicam voor een telefoon zou inruilen, maar ik denk dat ze er allebei in slagen om de gemiddelde consument goed genoeg Professional-tools te bieden, waarbij de Pixel naar mijn mening een stap verder gaat .

Uiteraard moet ik een winnaar uitroepen, en dit is waar mijn persoonlijke behoeften de enige reden zijn waarom ik de iPhone 13 Professional Max zou kiezen. Het is goed genoeg voor fotografie, video is de beste in zijn klasse, sociale media worden beter afgehandeld door iOS, en zelfs als het duurder is, vind ik ook de essentiële dingen van smartphones, zoals de levensduur van de batterij en het scherm, beter dan Google. Ik zeg niet dat het een betere telefoon is, en eigenlijk is dit de eerste vergelijking die ik doe waarbij de Professional Max wint.

Ik juich Google toe voor de manier waarop het eindelijk zijn {hardware} serieus neemt, en als je liever wat geld wilt besparen, of als fotografie belangrijker voor je is dan video, dan heb ik er geen probleem mee om je aan te bevelen voor de Pixel 6 Professional te gaan. De tekortkomingen zijn in ieder geval een duidelijke reden om op de volgende generatie te wachten, en we weten allemaal dat de Pixel 7 Professional zeer binnenkort zal verschijnen.

Apple iPhone 13 Pro Sierra Blue voor- en achterkant

iPhone 13 Professional Max

iPhone 13 Professional Max bevat de beste processor van Apple, camerahardware en een groot scherm in zijn gigantische roestvrijstalen chassis om kopers de ongeëvenaarde iPhone-ervaring te bieden. Bekijk alle offers op het apparaat met behulp van de onderstaande hyperlinks.

Pixel 6 Pro in stormachtig zwart

Google Pixel 6 Professional

De Pixel 6 Professional is het premium vlaggenschip van Pixel. Het heeft een 50 MP hoofdcamera, een telefoto met 4x optische zoom en een handige ultrabrede sensor. Het ondersteunt 120 Hz en zowel de Pixel 6 als Professional worden geleverd met 5 jaar ondersteuning door Google.

Leave a Comment

Your email address will not be published.